HTML

Friss topikok

Linkblog

Hogyan finanszírozzuk a startupunkat? - Előzetes

2008.10.20. 12:09 Bakó Zsolt

Ez az a téma, amivel érintőlegesen elég sokszor találkozhatunk a (külföldi) startupokkal kapcsolatos hírekben és interjúkban, viszont számomra eddig a legködösebb résznek számított a publikusan nem létező, vagy hiányos számszerű adatok miatt. Amikor először kezdett el foglalkoztatni a dolog, viszonylag gyorsan kiderült, hogy nagyjából mit jelentenek a Pre-Seed, Seed, SeriesA/B/C... kifejezések, de azt, hogy pontosan hogyan is néz ki például egy Series A tőkebevonás, hogy a befektetett összegért cserébe mekkora részesedést kapnak a befektetők, hogy hogyan állapítják meg a cég értékét és hogy technikailag hogyan is zajlik az ilyesmi már viszonylag több utánajárást igényelt.

Ezt a témát valószínűleg egy soha véget nem érő sorozatként fogom feldolgozni itt a blogon, többek között azért, mert rengeteg kérdést vet fel, és nagyon szerteágazó a téma, valamint azért, mert még én is nagyon az elején járok a dolognak.

Elöljáróban annyit, hogy nem akarom telerakni a szövegeket érthetetlen angol szakszavakkal, viszont magyarul nem találkoztam még olyan oldallal, ahol a témát részletesebben tárgyalták volna, ezért a magyar terminológiát nem ismerem. Így arra a megoldásra jutottam, hogy a szótárra, a wikipédiára és a logikára hagyatkozva fogom lefordítani a kifejezéseket, de a biztonság kedvéért mindig zárójelben ott lesz az angol kifejezés is wikipédia linkkel. Ez azért is jó, mert ha valaki netalán innen kapna kedvet a dologhoz, könnyebben fogja tudni magát beleásni az angol forrásokba. A hibázás jogát fenntartom, és ha valaki valami furcsa dolgot észlel, akkor egy komment vagy e-mail, és utánanézünk jobban a kérdéses résznek/kifejezésnek.

A "Hogyan finanszírozzuk a startupunkat?" posztok elsősorban a tech szektorban tevékenykedő induló vállalkozásokra vonatkoznak, a számok és példák pedig a külföldi (elsősorban amerikai) piacokon való érvényesülésre vonatkoznak.

Az első posztban a tőkebevonás szintjeiről, nagyságrandjeiről, szereplőiről és logikájáról lesz szó.

4 komment

Címkék: usa startup vállalkozás finanszírozás tőkebevonás

A bejegyzés trackback címe:

https://startupping.blog.hu/api/trackback/id/tr28722843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.10.21. 21:46:50

Várjuk szeretettel, jó ötlet egy ilyen blog, csapj a lovak közé :)

Mr.Insider · http://insider.ruul.hu 2008.10.21. 22:02:24

engem Konrád hivott és szintén csak gratulalni, drukkolni tudok. itthonrol mit segitsunk Neked? (blogter / vidoeobomb/ mommo team)

Bakó Zsolt 2008.10.22. 12:28:41

Hello! Kösz a bíztatást, igyekezni fogok minél több hasznos dolgot idevarázsolni :)

Prospero: ha már így szóba hoztad, akkor kihasználom az alkalmat ;)

Szóval a rendszerünk fejlesztéséhez keresek éppen megfelelő back-end céget/csapatot. A feladat az lenne, hogy egy san diegoi front-end fejlesztő céggel, és valószínűleg egy magyar ajánlórendszer fejlesztő csapattal összedolgozva elkészíteni a programajánló és hirdető rendszerünk 1.0-s verzióját. (ez így tudom,nem mond sokat, de egy elég érdekes projektről van szó, és szívesen küldök részletesebb infót ha valakit érdekel a dolog)

A kezdőtőke adott, már csak a legjobb csapatot keresük :)

Szóval, ha tudtok ajánlani ilyen fejlesztőket, nagyon szívesen megkeresném őket, vagy írhatnak egy mailt a zsolt.bako at gmail címre is.

Előre is kösz,

Zsolt

prospero 2008.10.22. 13:24:50

szia Zsolt, hirdetés kiszolgálónk van. Most nemrég fejlesztettünk ki közösségi rendszerekre egy AdSocial nevű adszerver terméket. A többire is nyitottak vagyunk, léci mail-ben kommunikáljunk össze. info@blogter.hu

köszi és várom: cs
süti beállítások módosítása