HTML

Friss topikok

Linkblog

Reggeli Jeff Pulverrel és barátaival

2008.10.28. 08:56 Bakó Zsolt

A hetet rögtön egy nyüzsgő "business networking" eseménnyel kezdtük. New Yorkban. Hirtelen jött fordulat volt, hogy a következő pár napot itt töltöm, ezért gyorsan átfutottam a garysguide-ot és a meetup-ot, hogy kiderítsem mi minden történik ezen a héten. Tényleg az a poén, hogy minden nap csak dönteni kell, hogy melyik rendezvény az, ami a leginkább érdekel.

A vasárnap esti programmal ugyan árnyékra vetődtünk, mivel a Sunset Sundays nevű "wireless friendly" meetup elmaradt, de kárpótlásul élvezhettük a new yorki naplementét az Empire Hotel tetején található "rooftop" bárból, ahol a rendezvény lett volna.

A mai nap határozottan jobban indult a Jeff Pulver (alias Mr. VoIP) által szervezett "reggelivel". A rendezvény jellegéről ez a videó mindent elmond:



A "Friend of a Farmer" nevű kis étterem két emeleti helyiségét nem sokkal 8 után 30-40 ember szállta meg. A bejáratnál mindenki megkapta a videón látható "toolkit-et", és 5 percen belül már alig hallottam a saját hangomat, akkora volt a hangzavar. Innentől kezdve két és fél óra tömör 'networking' következett. Szerintem ezzel a mennyiségű emberrel, és a két órás időtartammal, súroltuk a még befogadható mennyiségű információ, és az emberi teljesítőképesség határát. Biztos fogok majd edződni, de most enyhe fejfájással és zúgó füllel távoztam :)

 A "real life social tagging" (vagyis, egymás felcimkézése öntapadós cetlikkel) az elején egy ideig működött, de végül az egysoros bemutatkozás használhatóbbnak tűnt, és csak a leglelkesebbek gyártották tovább a miniatűr/olvashatatlan matricákat. Tapasztalatnak mindenesetre érdekes volt!

Miután vége lett a dolognak, igyekeztem mindegyik névjegykártyához valami emlékeztetőt csatolni az illetőről... több kevesebb sikerrel. Majd amint visszaértem a szállodába következett a rengeteg "it-was-nice-to-meet-you" mail feldolgozása + a rádöbbenés arra, hogy valójában mekkora keliberű emberekkel beszélgettem...

Délután elmentem a New York University által szervezett "Legal Questions for Start-Ups" panelbeszélgetésre, ahol egy csomó minden tisztázódott az amerikai cégalapítással kapcsolatban. Három startupokra specializálódott ügyvédet hívtak meg, akikkel Q&A formában vettük végig, hogy mi a különbség az S Corp., C Corp. és az LLC-k között, hogy hol érdemes céget bejegyezni, hogy mi értelme van az évekig elhúzódó szabadalmi bejegyzéseknek vagy, hogy hogyan válasszunk ügyvédet... stb.

Holnap pedig BootStrapper Happy Hour!

2 komment

Címkék: newyork networking meeting

A bejegyzés trackback címe:

https://startupping.blog.hu/api/trackback/id/tr64735783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joskafiser 2009.02.13. 23:17:14

hat mar elegge regi ez a bejegyzes es az oldalad sem tunik elonek, de hatha....

nemzetkozi szabadalmi bejegyzesek mikentjerol lett-e/van-e ismeretseged/tudasod?

Bakó Zsolt 2009.02.25. 14:38:37

@joskafiser:

Hello!

Valóban az oldal kicsit el lett hanyagolva, de a háttérben azért folynak a munkálatok, és hamarosan (márc elején) lesznek újabb fejlemények.

Nemzetközi szabadalmakkal kapcsolatos kérdésekbe még nem ástam bele magam annyira, de ami ezen a beszélgetésen kiderült, az röviden és tömören annyi, hogy ez szükséges feltétele egy komoly projektnek, viszont túl sok védelmet még egy jól megírt szabadalomtól sem szabad várni.

Egy ilyen folyamat lezárulásáig hosszú évek telhetnek el ami a jelenlegi tchnológiai fejlődés üteméhez képest csiga lassúnak tűnik, viszont már a bejegyzés elindításától kezdve biztosít a tulajdonosnak olyan jogokat, amik sok esetben kihúzhatják a céget egy egy kellemetlen helyzetből.

Rengeteg fajta szabadalom van, amik között az átlag ember nem igazán tud eligazodni, és ha nem csak a pénzkidobás a cél, akkor egy komolyabb dolog $50.000-nál kezdődik.

Nekem ami lejött az egészből, hogy ez olyasmi mint egy biztosítás; ha nem történik semmi gáz, akkor 'pénzkidobás' ha viszont beüt a krach akkor ez az egyetlen dolog ami kihúzhat a bajból.

Ez nyílván szubjektív meglátás, ennél azért összetettebb a dolog.
süti beállítások módosítása