HTML

Friss topikok

Linkblog

digital-telepathy

2008.10.06. 10:28 Bakó Zsolt

San Diego 5th Avenue 2970-es szám 340-es iroda. A kinti fülledt meleget egy zümmögő légkondi és egy  pár jól behűtött sör ellensúlyozza. Ez már csak így megy itt október elején...

A dt egy jelenleg 8 fős webfejlesztő cég úgynevezett co-working irodája. Ez azt jelenti, hogy az állandó munkatársak mellet vannak az irodának szabad asztalai, ahol bloggerek, szabadúszó fejlesztők, designerek vagy akár pár fős startup-ok élvezhetik az iroda által nyújtott előnyöket. Egy-két napra minden különösebb ellenszolgáltatás nélkül a látogatók rendelkezésére bocsátanak egy-egy számítógéppel elátott asztalt, és ha valaki hosszabb időre maradna, havonta fizet egy fair bérleti díjat az asztalért.

Keresni sem lehetne jobb helyet ahhoz, hogy elkezdjem megismerni a san diegoi start-up közösséget. A 6 sörrel amit hoztam azonnal elnyertem a bent tartózkodók szimpátiáját. Arnold, akivel még otthonról vettem fel a kapcsolatot, gyorsan végigvezet az irodán, és bemutat mindenkit. Megtudom, hogy ki mivel foglalkozik, és hogy most kik dolgoznak együtt egy-egy projekten. Chuck, az iroda CEO-ja és egy másik srác, Bill, épp San Francisco-ban vannak, úgyhogy várnom kell egy pár napot, hogy velük is  találkozhassak.

A hely légköre rögtön magával ragad. Azonnal értik, hogy miről beszélek, és én is be tudom fejezni a modataikat. Nem kell belemenni fárasztó részletezésekbe, mert egy hullámhosszon vagyunk. A cég egyébként front-end development-tel foglalkozik: UX, IA, design, stb. A megrendelőknek készített munkáik mellett ha van idejük szívesen foglalkoznak különböző mellékprojektekkel.

A cégről és az irodáról még sokat fogok írni, feltehetőleg egy-két, kérdés-válasz formában tálalt posztban.

Ennek a blognak a célja, hogy egy kis betekintést nyújtson az amerikai startup-ok világába. A fél év alatt, amíg itt vagyok, igyekeszem minél több érdekes városba eljutni, minél több bloggerrel, vállalkozóval, designerrel, fejlesztővel, csodabogárral megismerkedni, és igyekszem mindezt majd itt megosztani. Nem bizos, hogy egy road movie lesz belőle, de azért remélem elég érdekesre sikerül majd. Hogy mit is csinálok itt, és hogyan kerültem ide, arról szintén egy következő posztban.

 

Welcome!
 

Szólj hozzá!

Címkék: startup sandiego coworking dt

A bejegyzés trackback címe:

https://startupping.blog.hu/api/trackback/id/tr58698487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása