HTML

Friss topikok

Linkblog

Searching for: Trend

2008.10.12. 11:44 Bakó Zsolt

Érdekes idők következnek, és jelenleg nehéz okosat mondani. Még csak másfél hete vagyok kint, és ráadásul egyelőre "csak" San Diegoban, így egyáltalán nem mondanám, hogy közel vagyok a tűzhöz, de az biztos, hogy itt sokkal jobban éreztetik az emberekkel hogy zavaros időszak kezdődött.

Azért remélhetőleg a világ nem fog összedőlni. A "webkettőt" elérte a végzete, de ezzel nincsen semmi gáz. Akik néhány éve a legnagyobb hanggal éltették, most agyonrágott csontként megpróbálják minél messzebb hajítani. Ilyen a divat. Jön majd más, újabb, jobb, amit ugyanezzel a lelkesedéssel lehet hype-olni. Egy ideig.

Valószínűleg sok párhuzamot lehet vonni a 2000-es évekkel, amire nem vállalkoznék, tekintve hogy tizenévesen még csak barátkoztam az internettel, viszont azt senki nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy azóta sokkal érettebb lett az iparág. Könnyen fel tudunk sorolni számos olyan webes szolgáltatást, ami nélkülözhetetlen hozzátartozójává vált az életünknek, mert valós igényeket elégítenek ki.

A zordabb körülményeket a "nagyok" túlélik, a "kicsik" meg a gyorsabb alkalmazkodó-képességüket kihasználva, készülődhetnek a jól időzített robbanásra. Azok a cégek fognak feltehetőleg szép számmal hullani, akik a köztes mezőnyben vannak valahol.

Az új irányok szépen lassan körvonalazódnak, és a korán kelők egy konszolidálódó terepen vághatnak neki a felhasználók megnyerésének. Mindemellett nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én az elmúlt napokban egyetlen új szolgáltatásra sem regisztráltam, mert egyszerűen súlytalannak érzem a dolgokat ebben a környezetben.

Szólj hozzá!

Címkék: web2.0 startup trend

A bejegyzés trackback címe:

https://startupping.blog.hu/api/trackback/id/tr15709625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása